Poliklinikk

Hjem/Tjenester/Poliklinikk
Poliklinikk2020-09-03T08:13:52+00:00

Poliklinikk

Ved Hinna Dyreklinikk er vi først og fremst dyrenes fastdyrlege. Vi ser de fleste av våre pasienter en gang i året ved den årlige vaksine. Under denne årlige helsekontrollen sjekker vi allmenntilstand og selvfølgelig tannhelsen. Dersom vi finner noe, vil du få tilbud om ny tid med videre utredning/behandling.

Vi ser det som en trygghet for dyreeier en gang i året å få en oppdatert status på sitt dyrs helse.

Vi har også svært gode tilbud på klippekort på kloklipp for faste kunder som mange benytter seg av.

Mange katter har problemer med at pelsen tover seg, og de kan tilslutt ende med et ubehagelig filtteppe over hele kroppen. Våre dyktige assistenter klipper og steller katten din i lett bedøvelse enten du ønsker «løveklipp» eller bare fjerning av pelskladder..

I den videre sykdomsutredning har vi moderne hjelpemidler som bla blodlab, ultralyd, røntgen, blodtrykksmåler og endoskopi .

Vårt ønske er å kunne gi deg og dyret ditt et helhetlig tilbud av dyrehelsetjenester.

Gastroskopi2016-12-09T09:45:51+00:00

Klinikken har moderne utstyr (endoskop) for inspeksjon av øvre fordøyelseskanal (svelg, spiserør, magesekk og første del av tynntarm). Ved en slik undersøkelse legges dyret i gassnarkose. Med dette utstyret kan vi også noen ganger hente ut fremmedlegemer som har satt seg fast i øvre tarmkanal og unngår på denne måten å belaste dyret med kirurgi.

Vaksinasjon2017-02-09T15:03:24+00:00

Ved Hinna Dyreklinikk brukes Nobivac sin vaksineserier for å beskytte mot flere smittsome sykdommer hos hund og katt.

Hund

Hunder grunnvaksineres ved 8 og 12 ukers alder. Neste vaksine er ett år etter den andre grunnvaksinen, som regel ved 15 måneders alder. Etter det, er de vaksinert hvert tredje år mot parvo, valpesyke og smittsom leverbetennelse og hvert år mot kennelhoste. Det er anbefalt å vaksinere hunden hvert år for å opprettholde optimal immunitet pluss at hunden vil få den årlige helsesjekken. Ved kennelopphold og utstillinger er det påkrevd med vaksinasjon.

Hunder kan og vaksineres mot leptospirose; det er en årlig vaksine etter grunnvaksinering som inkluderer to doser med 4 ukers mellomrom. For de som reiser til utlandet, er det anbefalt å vaksinere mot Leptospirose.

Flåttbårne sykommer er et tema på hund også. Derfor er det nå utviklet en ny vaksine, TriLyme fra Merial, som beskytter mot Borreliose. Det er en årlig vaksine etter grunnvaksinering som inkluderer to doser med 3 ukers mellomrom. Den er spesielt aktuel for de som reiser til Sørlandet eller til utlandet.

Drektige tisper kan og vaksineres mot herpes. Det skal da gis to doser, en i løpetiden/begynnelsen av drektigheten og en 1-2 uker før fødsel.

For mer informasjon om smittsomme sykdommer hos hund, kan du lese her.

Katt

Katter vaksineres mot katteinfluensa og kattepest hvert år.

Grunnvaksinering skjer fra 8 ukers alder og inkluderer to doser med 3-4 ukers mellomrom. Etter det er det revaksinering hvert år med helsesjekk som er anbefalt. Det er spesielt viktig for katter som går ute at de er oppdatert på vaksinene sine.

For mer informasjon angående smittsomme sykdommer hos katt, kan du lese her.

Rabies

Hunder og katter som skal reise til utlandet er pålagt å vaksineres mot Rabies. Det gis en grunnvaksine som er gyldig i ett år og hunden/katten kan reise etter tre uker (gjelder reise innenfor EU/EØS). Ved revaksinering etter ett år, er vaksinen nå gyldig i tre år. Vi bruker Merial sin vaksine mot Rabies.

Bivirkninger ved vaksinering er sjeldne, men kan forekomme. De vanligste symptomene er tretthet, feber, liten hevelse ved injeksjonsstedet og i veldig sjeldne tilfeller kan allergiske reaksjoner forekomme. Hvis de skulle hovne opp og/eller få pustebesvær, er det anbefalt å kontakte veterinær.

Ultralyd2016-12-09T09:46:07+00:00

Klinikkens ultralyd er topp moderne og mye brukt. Apparatet gir oss gode bilder og er til stor hjelp i diagnostikken av kroppens indre organer.

Røntgen2016-11-30T13:21:30+00:00

Røntgen er et viktig diagnostisk hjelpemiddel på klinikken. Her kan man for eksempel finne ut om dyret har beinbrudd eller forkalkninger i skjelettet, man kan se etter svulster i buk og brysthule, og oppdage de fleste former for urinstein. Vi foretar også kontrastrøntgen av mage-tarmsystemet og urinveiene om det skulle være aktuelt. I tillegg kan man finne ut om dyret lider av enkelte arvelige lidelser som for eksempel HD (hofteleddsdysplasi), AD (albueleddsdysplasi) eller spondylose.

To av våre veterinærer er attestert til å ta HD/AD bilder for innsendelse til NKK. Kaja Stokstad er i tillegg godkjent av NKK til å utstede attester vedrørende patellaluksasjoner.

Røntgen kan også brukes til å undersøke normaltilstander som drektighet. Mot slutten av drektigheten kan man vurdere fostrenes størrelse og antall.

På klinikken har vi et digitalt røntgenapparat som tillatter oss å fremkalle røntgenbilder i løpet av ett par minutter for umiddelbar analysering. Vi får bilder av svært god kvalitet, med god oppløsning der selv små detaljer blir synlige. Et digitalt apparat har også den fordelen at man kan bearbeide bildene i etterkant.

Vi har også digitalt tannrøntgen, som gir uvurderlig og detaljert informasjon om tenner og munnhule.

  • Hund som har spist tre knapper
  • Urinstein på hund
  • Bekkenbrudd hund
  • Marsvin med brukket fot
  • Drektig hund
  • Hofte ute av ledd på hund
  • Katt som har spist kyllingvinger
  • Benbrudd før operasjon
  • Benbrudd etter operasjon
Laboratorieanalyser2016-11-30T13:21:18+00:00

På klinikken har vi et eget laboratorium hvor vi kan analysere forskjellige prøver og få et raskt svar mens du venter. Dette hjelper oss til å stille en sikrere diagnose uten å måtte vente på prøvesvar fra et eksternt laboratorium. Mer avanserte prøver blir sendt til laboratorier i Norge, Tyskland og England.

Blodanalyse

Blod kan fortelle oss mye om helsen til pasientene våre. Vi har apparater til å analysere biokjemiske parametere i blodet, samt blodceller med differensialtelling. Slik kan vi få organprofiler, undersøke enkelte hormonforstyrrelser, samt rutinemessig undersøke blodprøver av geriatriske pasienter og operasjonspasienter. Blodcellene kan fortelle oss mye om infeksjoner og andre sykdommer, produksjon eller tap av blod, samt visse typer kreftsykdommer.

Vi har nylig installert nye maskiner for blodanalyse. De gir oss veldig nøyaktige svar fortere, samt at vi kan nå kjøre flere prøver enn før for å stille en sikker diagnose med tanke på diabetes og andre hormonforstyrrende sykdommer. I framtiden vil vi og ha muligheten til å sjekke hormonnivåer i forhold til løpetid og optimal tidspunkt for paring.

Urinanalyse

Urin undersøker vi rutinemessig når pasienten har problemer med vannlatingen, som for eksempel ved urinveisinfeksjoner. Analyse av urin kan også fortelle oss endel om andre sykdommer. Vi har automatisk urinanalysator og sentrifuge for å se på sedimentet av urinen i mikroskop, for på denne måten se etter krystaller, blodceller og annet. I forbindelse med våre nye analysemaskiner, har vi nå muligheten til å sjekke diverse stoffer i urinen, som kan gi oss gode indikasjoner på systemiske sykdommer i kroppen.

Pels/Hår/Hud

Parasitter er ansvarlig for en del hudlidelser som kan være plagsomme for dyra våre. Ved hudundersøkelser ser vi alltid etter parasitter i pels eller hudskrap ved hjelp av vanlig lysmikroskop eller stereomikroskop. Slik kan vi behandle mot riktig parasitt eller utelukke at dette er problemet.

Øresekret/voks

Ørebetennelser er vanlig, spesielt på hund. Øreinfeksjoner kan være svært plagsomme for dyr og er som oftest forårsaket av sopp- og eller bakterievekst i øret. Ved å farge øresekretet og se på det i mikroskop kan vi behandle dyret riktig fra dag én og på denne måte få en kortere behandlingstid og få dyret raskere friskt. Vi sender også inn dyrkningsprøver med resistenstesting til eksterne laboratorier i vanskelige tilfeller.

Avføringsprøver

Medisinering mot interne parasitter (spolorm, hakeorm og bendelorm) på hund og katt er nå blitt reseptpliktig for at vi ikke skal overbehandle kjæledyrene våre. På klinikken har vi flotasjonsutstyr til å påvise egg, larver eller orm av disse parasittene, så vi kan behandle riktig. Mye tyder på at det vil stilles strengere krav til riktig parasittbehandling i framtiden. Vi har og nå muligheten til å teste for Giardia ved klinkken.

I tillegg til analyser av prøver her på klinikken sender vi i endel tilfeller inn diverse prøver til laboratorier i Norge og utlandet for å få et så sikkert og riktig svar som mulig, så vi kan stille en korrekt diagnose og behandle pasientene våre riktig.

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 8:00 – 18:00
Fredag 8:00 – 16:00

 51 81 90 90

DU FINNER OSS HER

Go to Top